Aankoopmakelaar

Met een Recradroom aankoopmakelaar bespaart u direct een hoop geld en een hoop zorgen. Door onze jarenlange expertise en onderhandlengsmethodes brengen wij elke vraagprijs omlaag. Wij kennen immers de markt en weten dus ook de juiste punten te belichten om de prijs omlaag te drijven. U koopt dus met een Recradroom makelaar nooit boven marktwaarde.

Een Recradroom aankoopmakelaar staat naast (u) de klant is er voor iedereen die op zoek is naar een vakantiewoning.

Een vakantiewoning kopen is net even iets anders als het aanschaffen van een reguliere woning. Bij het kopen van een recreatiewoning krijgt u te maken met andere zaken. Het kopen van een recreatiewoning kan soms risico’s geven als men niet de juiste kennis in pacht heeft. Om ervoor te zorgen dat u goed wordt begeleid naar de zoektocht van een vakantiewoning is het een pre om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Samen met Recradroom zullen wij u begeleiden en bijstaan naar de zoektocht van uw droomwoning. Wij zullen ten aller tijden in overleg met onze klanten kijken wat de huidige prijzen op de recreatiemarkt zijn.

U bent dus volledig ontzorgt en in goede handen.

 

Als aankoopmakelaar luisteren wij naar de wensen van onze klanten en bespreken we hoe u de vakantiewoning wilt gebruiken.

 1. Dit kan zijn voor eigen gebruik, een combinatie van eigen gebruik en verhuur of voor de algehele verhuur.
 2. Wilt u de grond kopen, huren of is er een erfpacht, en wat zijn hier nou de voordelen en nadelen van.
 3. Heeft u voorkeur voor een regio waar uw vakantiewoning moet komen te staan. Wat zoekt u in een locatie. Waarom is dit voor u belangrijk.
 4. Voor hoeveel personen zoekt u een woning. Waar moet dit minimaal voor u aan voldoen.
 5. Waar gaat uw voorkeur naar uit aangaande de stijl van de woning.
 6. Binnen welke prijsklasse wilt u een investering doen.
 7. Wanneer speelt een eventuele aankoop.

Is er een financiering nodig

In Nederland zijn er mogelijkheden om een vakantiewoning (gedeeltelijk) te financieren. Wij zullen dit met u bespreken en kijken naar de ontwikkeling / aanbod op het gebied van de recreatiemarkt.

Ook onderhands aanbod of stille verkoop

Recradroom beschikt over een groot netwerk op het gebied van vakantiewoningen. Wij ontvangen ook als aankoopmakelaar het nieuwste aanbod, nog voordat deze online wordt aangeboden.

Als u een vakantiewoning heeft gevonden die voldoet aan uw wensen, kunnen wij een bezichtiging inplannen en eventueel bemiddelen namens u met de verkopende partij. Tijdens de bezichtiging zullen wij kritisch kijken naar de volgende punten: Is verhuur mogelijk, is de ligging goed, zijn er aandachtspunten van de woning, is de woning goed onderhouden en wat is de staat van de woning.

Dit kunnen de volgende punten zijn; de elektra, isolatie woning, riolering, dakbedekking of zonnepanelen. Mocht er bij bovengenoemde punten twijfels zijn dan kunne wij ten aller tijden een bouwkundig onderzoek laten verrichten.

Nooit teveel betalen

Wij zullen altijd in overleg met onze klanten kijken wat de huidige prijzen op de recreatiemarkt zijn. Wij kijken daarom ook samen met de klanten naar een reële verkoopprijs eventueel met inboedel.

Daarnaast zal de aankoopmakelaar een onderzoek inzetten en onderstaande punten van de vakantiewoning bekijken;

 • Energielabel
 • Bestemmingsplan
 • Kadastercheck
 • Gegevens van de gemeente / provincie ruimtelijke ordening
 • Vereniging van eigenaren en wat zijn hier de voordelen van

Na bovengenoemde gegevens te hebben gecontroleerd en uw daarover te hebben geïnformeerd, kunnen we een eventuele 2e afspraak inplannen voor een mogelijke onderhandeling.

De aankoopmakelaar zal de volgende informatie inzichtelijk willen hebben

 • De vaste en variabele kosten
 • Juiste aankoopspecificatie, belastingvoordeel box 3.
 • Leverings- en annuleringsvoorwaarden
 • Bij huurgrond het recht van opstal bespreken
 • De ontbindende voorwaarde in kaart brengen zodat u niet voor verassingen komt te staan.

De ondertekening:

De bovengenoemde punten worden ondertekend met vastlegging en als de koper akkoord gaat met het bod dan wordt er een aankoopovereenkomst getekend.

Het controleren van de totale overeenkomsten

De aankoopmakelaar zal de volgende stukken bekijken

 • Parkregelement
 • Verhuurovereenkomst indien van toepassing
 • Explotatieovereenkomst

De aankoopmakelaar zal samen met u de stappen doorlopen waar u allemaal voor tekent. Als alles is vast gelegd, gecontroleerd is en voldoet aan wat er besproken is dan zullen wij u adviseren om wel tot aankoop al of niet met voorbehoud financiering over te gaan.

De afhandeling

Als bij het kopen van een recreatiewoning ook de grond wordt gekocht dan wordt er een overdrachtsbelasting van 2% of 10% berekend dit is per situatie verschillend. De overdracht vindt dan plaats bij de notaris.

De aankoopmakelaar zal u begeleiden bij de conceptovereenkomst en de akte van levering .
Daarnaast kijken wij samen met u naar de juiste oplevering denk hierbij aan de staat van de recreatiewoning en de opleverpunten.

De mogelijke BTW teruggave zullen geregeld worden en eventueel worden ook de erfdienstbaarheden bekeken.

We helpen u graag verder

Begin nu met zoeken naar uw droomhuis! Vul het onderstaande formulier in en laat ons u helpen bij het vinden van de perfecte woning.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres
Interesse prijsklasse
Interesse locatie
Wanneer speelt een verkoop voor u?

Kom met ons in contact

Bij ons staat uw tevredenheid voorop. Daarom willen wij graag in contact blijven met u voor en na uw aankoop of gebruik van onze diensten.

Wij zijn er trots op om u een uitstekende service te kunnen bieden en willen onze klanten altijd tevreden houden. Daarom nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen als u vragen of opmerkingen heeft. Wij zijn bereikbaar via e-mail, telefoon of ons contactformulier op de website.

Wij zullen uw feedback serieus nemen en er alles aan doen om uw verwachtingen te overtreffen. Laat ons weten hoe we u beter kunnen helpen!

Contact